Expositie in HCR De Oorsprong Sint Nicolaasga

Stichting Keunst en Keur

Details

Maandag 7 oktober 2019 van 10:00 tot 21:00 uur
Afgelopen
Huisterheide
Sint Nicolaasga, Nederland

Expositie van drie nieuwe exposanten in 

Hotel-Restaurant De Oorsprong te Sint Nicolaasga

 Van 7 oktober 2019 t/m 10 februari 2020

 Ellen van Keeken schildert het liefst met met olieverf. Haar stijl van schilderen is realistisch. Door de jaren heen heeft ze een zeer uiteenlopende diversiteit aan onderwerpen geschilderd. Bijzonder sterk zijn haar afbeeldingen van dieren, ook vaak in opdracht. Momenteel schildert ze graag portretten. 

Ze heeft voor deze expositie het thema ‘Hoeden’ gekozen. Ellen creëert in haar schilderijen een desolate sfeer. In veel van haar schilderijen zie je ook een psychologische spanning. Ook wekken de schilderijen een gevoel van “samen maar toch alleen” op. De schilderijen ‘Hoeden’ zijn uitgevoerd in olieverf op doek.

Ellen volgen kan op Facebook: Galerie Ellen van Keeken.  

 (Afbeelding: hoed)

 

Nadat Ellen Feijen is gestopt met haar werk als docent Beeldende Vakken in het voortgezet onderwijs, is ze gaan schilderen. De beeldaspecten kleur en vorm, vallen vrij snel op in haarwerk. Het in lagen opbrengen van de verf en het gegeven dat ze niet realistisch hoeft te werken, biedt een scala aan mogelijkheden en dat is te zien in haar schilderijen.

Fotografie is een hobby van haar en ze gebruikt ook vaak haar foto’s als inspiratiebron. Ook de natuur met haar kleuren en vormen en de wereld om haar heen, dragen de nodige onderwerpen aan.

De initialen van haar meisjesnaam, Ellen van Arkel, vormen de basis voor de website:www.evaschilderijen.nl

(Afbeelding: tulpen)


Dimitri Feenstra schildert landschappen met olieverf, het liefst naar de waarneming en vaak op paneel. Zijn manier van schilderen oogt schetsmatig en spontaan. De composities houdt hij bewust eenvoudig. De sporen van de penseelstreken en huid van de verf zijn zichtbaar en daardoor belangrijke beeldende elementen. Het gaat hem meer om de sfeer en ervaring van een landschap weer te geven dan een exacte, natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid. Hij probeert zijn ervaring en gevoel op dat moment om te zetten in een schilderij.

Naast de bosrijke omgeving waarin hij woont is het waddengebied een geliefd onderwerp om te schilderen. Daarnaast schildert hij ook autobiografische schilderijen, waarin zijn gezin en het vaderschap de hoofdrol spelen.

Dimitri Feenstra (1977) studeerde af aan de kunstacademie Minerva en 2e fase Frank Mohr Instituut in Groningen. Hij woont en werkt in Oranjewoud.

www.dimitrifeenstra.nl

Afbeelding:Tjongervallei

Deze expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur: www.keunstenkeur.nl

 

Over de organisator

Stichting Keunst en Keur
Stichting Keunst en Keur is een groep enthousiaste kunstliefhebbers, die exposities organiseren in het Gemeentehuis en de Bibliotheek in ...... Lees meer